Målare

Målare

Vill du ha ett kreativt och skapande yrke är målare yrket för dig. Arbetet omfattar underarbete såsom spackling och slipning till tapetsering och målning av olika ytor. Det är vanligt förekommande att arbetet sker hemma hos kund, det är därför bra om du är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande.

Utbildningen 

Utbildningen är ca 70 veckor. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig. Ca 15 % av utbildningen utgörs av arbetsplatsförlagt lärande. Syftet är ätt du ska utveckla yrkeskunskaper och första yrkeskulturen inom branschen. Utbildningen ä r CSN-berättigad.

Förkunskaper 

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha kunskaper motsvarande svensk grundskola. Vi ser helst att du som nyanländ läst färdigt SFI kurs D.

Efter utbildningen 

Efter godkänd utbildning har du fått de grundläggande kunskaperna för yrket och kan nu söka en plats som lärlingsanställd. I slutet av lärlingstiden (5950-6800 timmar) ska du göra ett gesällprov och då få ditt yrkesbevis som utfördas av Måleribranschens yrkesnämnd, MYN.

Övrigt 

Kostnad för litteratur och skyddskläder bekostas av eleven. 

Senast uppdaterad: 2022-03-21