Affärsutvecklingsprogrammet Tillväxtresan

I Bodens kommun finns många företagare som aktivt arbetar med utveckling och tillväxt i sina företag. För att staden ska växa och utvecklas behövs ett starkt näringsliv med levande och framgångsrika företag. Här vill Bodens kommun vara med och hjälpa dig som företagare ta nästa steg i utvecklingen. Därför har vi tagit fram Tillväxtresan – ett affärsutvecklingsprogram för företag som just nu befinner sig i en utvecklings- eller expansionsfas.

Tillväxtresan vänder sig till egenföretagare eller dig i företagsledningen. Du ser en potential i din verksamhet och har viljan att ta nästa steg i utvecklingen. Tillväxtresan är ett praktiskt inriktat program som innehåller både individuell rådgivning och gruppmoment. Programmet erbjuder också expertkunskap inom specifika områden och nätverkande med företagare från andra branscher. Målet är att utveckla dig som företagare och hjälpa dig driva ditt företag vidare och ta dina affärer till nästa nivå.

Tillväxtresan genomförs i grupp om ca 10 deltagare och lokalerna är rymliga för att kunna hålla avstånd till varandra. 

 

Programmet - utveckla företaget, organisationen och dig som ledare 

Programmet innehåller fem träffar och två individuella träffar med din personliga rådgivare.

Träff 1: Growth - verktyg för tillväxt organisation och styrelse 

Hur anpassar vi vår organisation till aktuella tider? Fokus på vad som är viktigt i ägarledda företag. Är styrelse något för oss? Ägarstyrning, vision, styrelse, ledningsgrupp och hur når vi våra mål? 

Föreläsare är Markus Gustavsson, tidigare VD för Skandinaviens största kommunikationsbyrå. 

Träff 2: Business - skapa affärer och öka intäkter med automatik 

Hur kombinerar vi marknadsföring med personlig bearbetning? Hur skapar vi mod och rutiner för att ständigt utveckla våra relationer och skapa intäkter? Den absoluta nyckeln för att utveckla sin verksamhet är kunderna och intäkter. 

Föreläsare är Kent Forss, gjort företagsresan till ett börsnoterat företag. Jobbar idag med etablering av större franchisekoncept över hela Sverige och styrelseexpert. 

Träff 3: Mind - personlig ledarskap, utveckla dig själv för att utveckla andra

Hur utvecklar vi oss som ledare och entreprenörer? Vid detta tillfälle fokuserar vi på fokus och koncentration, planering och prioritering, hur vi kan sluta förhala saker, hur vi arbetar hjärnsmart och hur vi lär oss reflektera och och hantera stress. 

Föreläsare är Anna Theiz Berglund, erfaren konsult inom effektivitet och och personligt ledarskap. 

Träff 4: Finance - hur säkrar vi ekonomi och hur vi kan skaffa kapital för tillväxt 

På denna träff får vi lära oss värdet att följa och förstå ekonomin för att se förutsättning för att nå tillväxt (bland annat balansräkning, likviditetsplanering, nyckeltal, hur vi mäter ekonomiska mål samt hur vi utvecklar nätverk inom finansiering). 

Föreläsare är Tommy Enstedt, tidigare partner på PWC och ekonomichef på MAX. 

Träff 5: The work - en modell som identifierar vad som begränsar dig

Här för du lära dig att identifiera och ifrågasätta de tankar som begränsar och hindrar oss i vårt företagande och vår framtida utveckling. 

Föreläsare är Nina Olofsson Medin, konsult och föreläsare inom mindfullness och The work. 

 

Samtliga deltagare kommer få två individuella träffar med affärscoach och även få arbeta med ett eget case för att hitta utvecklingsområdet för just er verksamhet. Målet är att varje deltagare i Tillväxtresan ska arbeta fram ett utvecklingsdokument för sitt företag.

 

Programstart: 

Start för Tillväxtresan är 15/10 och datum för resterande träffar är 22/10, 5/11 och 12-13/11 (genomförs lunch-lunch). Träffarna startar kl. 18 och pågår till ca. kl. 21.00 på Bodensia. 

Tillväxtresan har fått högsta utvärdering från deltagarna och vi hoppas ditt företag vill vara med på resan!

Pris: 

 2.500 SEK exkl. moms. Priset avser en representant per företag. Kontakta oss om ni önskar fler representanter per företag. 

Anmälan: 

Anmälan skickas till Michaela Strömberg, 070-206 63 84, michaela.stromberg@boden.se.

 

Tillväxtverket

 

Senast uppdaterad: 2020-09-21