Handel och besöksnäring

Världsunik besöksnäring och en växande handel. Boden är en charmig småstadsidyll, med trevliga butiker, mysiga restauranger och unika upplevelser. Här hittar du ett varierat utbud och en personligare service.

Handeln i Boden omsätter över 1,4 miljarder kronor varje år och skapar arbetstillfällen åt nästan 600 personer. I Boden handlar du för att det är enkelt och nära till de olika handelsområdena, för det unika värdskapet och den mångkulturella atmosfären. Här spelar turisterna en oerhört viktig roll eftersom besöken i Boden skapar nya arbetstillfällen samtidigt som de gör Boden till en mer attraktiv plats att bo på.

Boden lockar tusentals besökare varje år. Naturen, fisket, badmöjligheterna, Western Farm, Nordpoolen, Storklinten, nyetablerade Loggers lodge och världskända Treehotel är bara några av anledningarna till att allt fler turister söker sig till Boden. Garnisonsstaden med starka besöksrestriktioner för utländska gäster är ett minne blott. Idag är Boden en kommun med en besöksnäring som växer sig allt starkare. Här finns kraftfulla varumärken och infrastruktur för fortsatt utveckling och tillväxt inom besöksnäringen.

Boden erbjuder mängder av högklassiga aktiviteter för den som vill sporta, fiska eller bara ströva i naturen. Här finns utebad, ishall, familjecamping, idrottsplats med fotbollsplaner, allvädersbanor och tennisbanor. Vintertid finns ett rikt utbud av bland annat elljusspår, slalombackar och skoterleder.

Senast uppdaterad: 2018-05-21