Fem personer framför en montervägg med logga från Teknikcollege.

Årets lärarlag finns på Teknikprogrammet i Boden

Teknikprogrammet på Björknäsgymnasiet tog hem utmärkelsen Årets lärarlag under Teknikcollege rikskonferens på onsdagen.

Utmärkelsen är en del av Teknikcollege stora samverkanspris, där även kategorin Årets samverkansföretag finns med. Teknikprogrammet i Boden är en av nära 150 utbildningsanordnare som ingår i Teknikcollege.

– Vi är fantastiskt stolta och glada över att vinna någonting sånt här. Det är ju ett samverkanspris och vi jobbar mycket entreprenöriellt och försöker samverka så mycket det bara går, säger Thomas Nilsson, programsamordnare för Teknikprogrammet och lokal processledare för Teknikcollege.

Lärarlaget fick utmärkelsen för sitt målmedvetna arbete med att utveckla elevernas både tekniska och entreprenöriella förmågor. Teknikdagar helt vigda åt produktutveckling, internationella perspektiv i utbildningen och naturligtvis mycket kontakt mellan eleverna och lokala industri- och teknikföretag är några av de konkreta insatser som lärarlaget gör.

– Jag är överraskad, Sverige är stort - teknikcollege täcker 25 regioner och vi ligger i ytterkanten uppe i norr. Det är en stor resa för oss. Jag tänkte att vi inte är så stora i det sammanhanget, men vi är stolta och vi vet att vi är bra. Ung Företagsamhet gav oss Årets arbetslagspris 2015 så vi vet att vi är duktiga men det är riktigt kul att bli uppmärksammade, säger Thomas Nilsson.

Senast uppdaterad: 2018-11-15