Strandpromenaden vid Bodån med Bodenpilen.

Den vackra hösten kommer med stormsteg

Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 37 2019.

Nu har en välförtjänt sommarledighet passerat. I alla fall snart och för mig, du kanske har några veckor kvar eller inte ens börjat vara ledig. Men inte att sörja eftersom snart börjar en av de vackraste årstiderna ett öga kan skåda, anser jag i alla fall. Om du är ledig under hösten kan du ju njuta dubbelt.

Under tidiga delen av hösten händer mycket i Boden. Så passa på att spendera din hemester här. Sommaren 2019 har minst sagt varit minnesvärd. Boden Alive satte nytt publikrekord i juli. Årets Boden Alive lös av storsatsningar i form av bra bokningar och större scen. Tillsammans med Skördefesten och Miljödagarna hade Boden Alive ett lyckat inslag med lokalproducerad mat.

Den sistnämnda festen har länge haft lokalproducerat som prägel på sina utställare. Årets fest var den 25 i raden och hade cirka 200 utställare.

Helgen efter Skördefesten var det dags för Kulturnatta i Boden som varje år visar att kulturen är rik i Boden. I år var inte heller något undantag från den regeln. I år var det cirka 80 programpunkter under dagen som i år också bjöd på fint väder. Den gedigna listan med programpunkter var fördelade på 14 scener och sammanlagt engagerade sig cirka 500 kulturarbetare.

I skrivandets stund har just Garnisonens dag 2019 gått av stapeln och den gästades av ingen mindre än kung Carl XVI Gustaf. Bra sommar och början på hösten i Boden alltså. Men nu tycker jag du ska gå ut och njuta av strandpromenaden och Bodenpilarna längs Bodån. Som grädde på moset kan du betrakta gamla bilder från Boden och med deras hjälp helga minnena.

Jobbar du på Bodens kommun har du Arbetsmiljöveckan vecka 43 att se fram emot. Save the dates! Då kommer du som anställd att bjudas på föreläsningar och aktiviteter som gör din arbetsdag bättre och mer hållbar.

Jag ska inte glömma dig som är yngre och går i skolan. Snart är det dags för lov, igen. Vecka 44 är det dags för höstlov, som vi kallade det, numer kallas det för läslov. Håll då utkik efter ett sedvanligt lovprogram som samordnas av Bodens kommun och innehåller aktiviter som våra duktiga föreningar arrangerar. Det bjuds på arrangemang som passar alla. Så håll utkik efter programmet.

Titta in på boden.se för att se information om olika evenemang i Boden. Glöm för all del inte andra krönikor här i gratistidningen och kolla in annonser i tidningar eller på de digitala skyltarna som finns på Gågatan.

Fredrik Åström
KOMM

Senast uppdaterad: 2023-12-22