Ewa Degerman, Piteå kommun, Birgitta Nilsson, Luleå kommun och Maria Lundgren, Bodens kommun.

Gemensam upphandling av stöd för rekrytering

Kompetensförsörjning är och kommer under lång tid att vara en viktig och högt prioriterad fråga hos arbetsgivare i allmänhet och offentliga arbetsgivare i synnerhet. För att stå starka i konkurrensen om arbetskraften har Bodens kommun, Luleå kommun och Piteå kommun för första gången gemensamt upphandlat stöd för rekrytering av medarbetare och chefer.

Samarbete i rekryteringsfrågor är viktigt och nödvändigt för att lyckas anser personalcheferna i de tre kommunerna.
- För att bredda rekryteringsunderlaget behöver vi stöd från etablerade rekryteringsföretag som dels har egna databaser med kandidater och samtidigt verkar över hela landet, säger Ewa Degerman personalchef i Piteå kommun.

Boden, Luleå och Piteå kommun har under våren gemensamt upphandlat stöd för rekrytering av medarbetare och chefer.
- Vi är övertygade om att vi stärker varandra genom samarbeten och tror att detta också påverkar våra möjligheter att attrahera medföljande på ett nytt sätt, säger Birgitta Nilsson, personalchef i Luleå kommun.

– Vi tre kommuner har stora kompetensförsörjningsbehov nu och framledes. Med detta avtal skapas ett partnerskap där vi tillsammans med StudentConsulting förstärker våra egna resurser och kompetenser för att kunna möta våra utmaningar på ett ännu bättre sätt, säger Maria Lundgren, personalchef i Bodens kommun.

– Kompetensförsörjningen är för många företag och kommuner en av de största utmaningarna och vi ser framemot att hjälpa norrlandskommunerna Luleå, Boden och Piteå med att lösa kompetensförsörjningen, säger Tobias Lindfors, Koncern-vd StudentConsulting

– Genom vårt stora rekryteringsnätverk, där vi är det största rekryterings och bemanningsföretaget i norr, kombinerat med vår nationella täckning ser vi framemot att rekrytera lokalt men även få fler att flytta till Norrbotten, säger Therese Vikenbacke, Leveranschef StudentConsulting.

Fakta StudentConsulting
StudentConsulting är idag ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag. StudentConsulting finns på 176 orter i Sverige, Norge och Danmark och har sitt huvudkontor i Luleå. StudentConsulting har senaste året bemannat och rekryterat 11 554 personer i jobb i Sverige, Norge och Danmark.

Text och foto: Piteå kommun
Senast uppdaterad: 2019-11-07