Dansare i stadsmiljö med åskådare runt dem. Flera personer har Pride-flaggor.

Northern Light Pride

Torsdag 28 mars kl 18.00 smyginvigs 2019-års Northern Light Pride på Medborgarplatsen: Bodens andra Pride-fest där det manifesteras för ett Boden för alla! Det blir tal och sång samt fasadtändning i regnbågens alla färger. 

Northern Light Prides officiella invigning äger rum på fredag kväll - och det sker med sång och musik: syskonen Kunda och Charlotte Perrelli gästar Folkets Hus Boden. Lördagens höjdpunkt är en favorit i repris, prideparaden, förra året var det närmare 1000 personer som samlades under Bodens första pridefestival och gick i tåget. Det går från Kvarnängen kl 13:00 - via Kungsgatan - mot Medborgarplatsen.

- Vi på Boden Event jobbar för att göra Boden till en bättre plats, det är många i Boden som drar åt samma håll, säger hon.

Många blev upprörda när regnbågsflaggan brändes i Boden sommaren 2017. Rickard Söderberg kom till Boden förra året för att hissa en ny prideflagga på Medborgarplatsen i Boden den 22 mars. Det blev startskottet på Bodens första pridefestival. I år körs festivalen igen och hoppas på lika många engagerade bodensare. 

Den 31 mars arrangerar Bodentravet V75 och som avslutning på Northern Light Pride arrangeras i samband med V75 ett pridelopp.
– Nu är det dags för travsporten att stå upp för jämställdhet och HBTQ-personers rättigheter, säger Bodentravets sportchef David Zimmer.

Senast uppdaterad: 2023-10-16