Folkvimmel under nyårsfirandet - Krönika i Gratistidningen, vecka 2 2019

Nytt år, nya utmaningar i verkligheten

Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 2 2019.

Nu är alla, de flesta, tillbaka i verkligheten. Jag slutade min semester i måndags och nu är det full rulle. Jag kommer dock tillbaka till väldigt inspirerande uppgifter. Inte minst har jag historiska texter på mitt skrivbord.

Historia är viktigt för att framtiden ska kunna bli bra och bäst. Det är viktigt att vi vet var vi kommer ifrån och vad Boden en gång varit för att kunna ta oss vidare. Syftet med all historia är att du som Bodensare ska kunna dyka en bit i historien. Vi på KOMM hjälper dig såklart med syrgastuben.

En viktig del i framtiden är att Boden fått, förra året, en egen Pridefestival. Northern Light Pride, som är dess namn, kommer tillbaka i år också. Vi Bodensare får möjlighet att även i år lära oss om och visa uppskattning för olikheter.

Men nog om historia va, vi blickar framåt. I år blir ju Boden 100 år som stad och det kommer firas med en rad evenemang under 2019. Det jag tycker är extra glädjande är att vi får ett extra tillfälle för V75 i år. Vi får alltså en till folkfest. Underbart!

Förutom det kommer ett SM i skidskytte under våren. Det är verkligen en sport Bodensare har nära hjärtat och nära historien. Men nu skulle vi inte prata historia. Right? I alla fall, vi ses där.

Sen kommer självklart mer evenemang att arrangeras under året. Kolla in på boden100.se för att se aktuella evenemang kopplat till 100-årsfirandet. Självklart kan du som vanligt se en fullt uppdaterad lista på boden.se. Glöm inte att följa @boden100ar på Instagram för att göra din fridykning i historien. Önska gärna bilder och information där. Glöm inte att du mer än gärna får kommentera på kontot.

Vi ses under 2019!

Fredrik Åström
KOMM

Senast uppdaterad: 2023-10-16