Bild på gamla Badhuset - Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 3 2019.

Så blev det 2019 som planerat!

Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 3 2019.

Jag började min ”karriär” inom kommunen 1988 på gamla badhuset som var invigt 1951. Många barn var det som jag fick äran att lära att simma genom åren på ”badis”. Men tiden går och huset var gammalt och slitet, efter en lång process fattades beslut om att bygga ett nytt badhus. 1995 stod sedan NordPoolen klart och badet blev en succé från första början!

Från och med årsskiftet är det nu en ny chef på NordPoolen som tar över efter mig och jag ser fram emot nya utmaningar. Det känns nog lite vemodigt på sitt sätt, att jobba inom bad har alltid varit ett intressant arbete med många personliga kontakter runt om i landet och alla barn som jag haft i simskola. Inte kommer jag att kunna släppa alla minnen från den bransch jag jobbat i större delen av mitt yrkesverksamma liv, det vill jag inte heller.

Ett nytt år innebär nya utmaningar och möjligheter, en ny utmaning för min del är att jag inte har bad som en huvudarbetsuppgift längre, det innebär att jag kommer att få nya utmaningar under året, som till exempel att vara med i att stödja arbetet med att fira Boden 100 år samt att med stor sannolikhet på något sätt involveras på något sätt inför SM-veckan 2020 och så vidare.

Med ett öppet sinne ser jag fram emot de utmaningar jag har framför mig och med de erfarenheter som livet har gett mig så känner mig väl rustad.

En av livets erfarenheter är att livet går runt i en cykel, det som var väldigt viktigt för mig 1988 är inte alls lika viktigt nu. Jag har uppfostrat två egna barn som står på egna ben som gör mig stolt på det sätt som de tar eget ansvar i livet, de hjälper andra och vågar be om hjälp själva när det behövs.

Och en del av livets cykel är att jag under 2019 med största sannolikhet kommer att träffa några av alla de barn som jag har lärt att simma, på badstranden eller på NordPoolen och som i dag har egna barn som nu håller på att lära sig att simma.

Alf Wennskog
Verksamhetsutvecklare
Kultur-, fritid- och ungdomsförvaltningen

Senast uppdaterad: 2023-12-22