Malin, Michaela och Richard som arrangerar Boden Business Day.

Slutsåld inspirationsdag för näringslivet

Den 24 oktober genomfördes tredje upplagan av Boden Business Day som är en dag för näringslivet att samlas, nätverka och inspireras av olika föreläsare. Nytt för i år var programupplägget med gemensamma föreläsningar, talkshow á la Skavlan och nya lokaler på Boden Business Park.

Boden Business Day vänder sig till företagare i Boden och Norrbotten och företagsorganisationer. Syftet med dagen är att skapa en mötesarena där alla branscher kan mötas, göra affärer och inspireras. 

Bakom dagen står förutom Bodens kommun även Boden Business Park och Företagarna Boden. Evenemanget sålde slut drygt en vecka innan och cirka 150 deltagare fanns på plats. Moderatorer för dagen var Malin Winberg och Företagarnas VD Günther Mårder. 

Deltagarna fick under dagen lyssna på Emelie Fågelstedt, digital strateg, som berättade om begreppet digitala nomader och hur digitaliseringen möjliggör ett allt mer flexibelt arbetsliv. 

En av Sveriges bästa föreläsare, Olof Röhlander, fanns också på plats och gav besökarna en riktig skrattfest under rubriken ”Bra är det nya bäst” som handlade om motivation och arbetsglädje. Petter Norén, ansvarig för Swedish Laplands digitala ytor gav besökarna en genomgång av sociala medier och vilka möjligheter som finns för datadriven annonsering.

Nytt för i år var talkshow á la Skavlan med tema hur det är att vara företagare i en föränderlig värld där Malin Öhrlund från Öhrlunds Åkeri, Robert Bäckström från Raw Fury/Limitbreak studio och Petter Norén medverkade. 

Avslutade dagen gjorde serieentreprenören Susanne Liljenberg som inspirerande berättade om bland annat hennes företagsresa och starten av inredningskedjan Granit. 

Konceptet Boden Business Day kom till 2017 efter önskemål från näringslivet där det efterfrågades en branschöverskridande dag efter några år av bransch-uppdelade näringslivsdagar. September 2017 gick första upplagan av Boden Business Day av stapeln. 

Arbetet med att utveckla dagen är något som ständigt pågår. Arrangörerna lägger stor vikt vid utvärderingarna som görs efter varje evenemang för att skapa den bästa möjliga dagen för näringslivet. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Senast uppdaterad: 2019-12-05