Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 32 2019 - Skördefest och miljödagar

Välkommen skördetid, välkommen Skördefest

Krönika från Bodens kommun i Gratistidningen, vecka 32 2019.

Ja, det är lika bra att medge det på en gång. Jag är en medgångsnorrbottning. Novembermörker – tråkigt. Snöskottning och kyla – tack, jag står gärna över. Myggor och knott – inte min grej.

Däremot älskar jag solens återkomst i mars, när det gnistrar i pudersnön. Jag njuter kopiöst av ljuset under sommarmånaderna (vi räknar bort myggorna just nu). Och de strålande färgerna på hösten, helst i början när värmen fortfarande dröjer sig kvar, kan jag verkligen drömma mig bort i.

Så just nu är vi alltså inne i en av de bästa delarna av året. Skördetiden. Sommaren drar mot sitt slut, men skiftar mjukt över mot hösten då bär och frukter mognar. För oss som tycker om fiske bjuder skördetiden på många fina dagar. Och för alla som bor i Boden med omnejd närmar sig en av årets stora samlingspunkter – i slutet av augusti är det återigen dags för Skördefest och Miljödagar.

I år är det dags för den 25:e upplagan, så det blir alltså något av ett jubileum. I 25 år har arrangemanget, som startades av miljöprofilen Gösta Eriksson och drivs numera av sonen Ulf, samlat 20 till 30 000 besökare. Alla besökare kan, under en helg, träffa bekanta i vimlet, lyssna på intressanta presentationer från scenen och handla i de olika marknadsstånden.

Och även i år kommer det att finnas tillfälle att besöka Bodens kommun i ett av tälten. Vi ställer upp under temat Hållbarhet och visar olika aspekter på hur kommunen jobbar för ett hållbart samhälle. Socialförvaltningen kommer att berätta om arbetet med familjehem. Samhällsbyggnadskontoret visar vilka tankar som finns om Bodens framtida utveckling. Björknäsgymnasiet finns på plats med delar av sitt utbud. Tekniska förvaltningen berättar om VA, gatudrift, parker med mera. Räddningstjänsten och Frivilliga resursgruppen informerar om sin verksamhet. Dessutom kommer du att ha chansen att testa en ballonguppstigning – ja, i alla fall i Virtual Reality (VR). Bara för att nämna några saker.

Vi finns där hela helgen, 23-25 augusti. Så kom och prata med oss, vettja! Det kommer att bli kul!

 

Janne Bäcklund
kommunstrateg och medgångsnorrbottning

Senast uppdaterad: 2019-07-04