Två män sitter på en parkbänk i stadsmiljö. Bakom dem står en blond kvinna. Männen håller en skylt med texten "Handla nära. Boden".

Boden kraftsamlar för julhandel

Pågående pandemi har inneburit enormt stora utmaningar för många handlare i Boden. Inför den stundande julhandeln, som är extremt viktig, har därför projektet #handlanära dragit igång.

Ett redan påbörjat samarbete accelererar nu och tar fastare form. #Handlanära är ett samarbete mellan Bodens kommun, Företagarna Boden, handlarna och delar av fastighetsägarna i Boden. Syftet på kort sikt är att under pågående pandemi stötta Bodens handlare så att det även på lång sikt kommer att finnas en levande stadskärna och ett bra varierat utbud i hela Boden. Det gäller handel, shopping, Bodens fik och restauranger.

- Att jobba tillsammans, vi fastighetsägare, handlare och kommunen under gemensam flagg är oerhört viktigt nu när det verkligen gäller. Vi har gjort det sedan tidigare, men samarbetet har nu intensifierats. Genom att fortsätta samarbeta är jag övertygad om att vi tillsammans stärker utvecklingen av Boden. #Handlanära är bra säger Dennis Wikstén, vd för Wiksténs fastigheter.

Inför julhandeln trycker man särskilt på att handla nära och tryggt. En mental beredskap finns kvar sen pandemins första fas i våras och handlarna har återigen ställt om, anpassat butiksytor och erbjudanden för att möjliggöra ett fortsatt tryggt sätt att handla.

- När norrmännen i stort sätt uteblev i somras är kommande julhandel oerhört viktig för våra handlare. Vägen fram är att vi krokar arm och tar oss an utmaningen tillsammans. Vi ska göra allt för att Bodensarna på ett tryggt sätt ska kunna fika, äta eller ta hem mat och framför allt handla sin julklappar här i Boden, nära och tryggt säger Rikard Mattsson, verksamhetsledare på Företagarna Boden.

Bodens fik, krögare och restauranger har många fortfarande öppet men erbjuder också omfattande take away- och cateringlösningar.

#Handlanära kampanjen drog redan igång i veckan med helsidesannonser i de bägge lokala gratistidningarna. På sociala media rullar också den första av många filmer där vi får möta några av de lokala handlarna och Bodensare som stödjer sina handlare.

- Från kommunen sida är vi oerhört medvetna om den situation handlarna tvingas hantera. Det känns bra att vi så snabbt hittat en gemensam plattform så vi kan göra allt för att stötta och möjliggöra en trygg och nära julhandel säger Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare, Bodens kommun.

Kontakt / 

Rikard Mattsson, verksamhetsledare, Företagarna Boden, 070-374 46 04

Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare, Bodens kommun, 070-206 63 84

Dennis Wikstén, VD, Wiksténs fastigheter AB, 070-675 51 03

Senast uppdaterad: 2020-11-20