Svart bakgrund, vit text: "Närhetsliv live".

En nära livesändning

En snabbt föränderlig tid har vi levt i sedan i mars. På mycket kort tid har vi gått från att kunna arrangera sammankomster och tillställningar med en publik på max trehundra personer till endast åtta. Då får en tänka om ett varv till och nu har vi bestämt oss, vi kommer hem till dig! I ett helt tryggt format, genom din skärm.

Närhetsliv – live såg dagens ljus i april efter det att vi stod inför det faktum att vi fick ställa om i princip allt. Föga anade vi då magnituden av pandemin. Under dessa åtta månader har vi ställt in, ställt om, ställt om igen, sakta öppnat upp och begränsat. Men en sak är säker, vi kan fortsätta erbjuda er kultur, samtal och synliggöra den kreativitet vi bodensare visat och visar på i tider som dessa, bara i nya format. Så nu är det hög tid för denna livesändning igen.

Fyra onsdagar 19:00 via Bodens kommuns Facebooksida med start 25/11 bjuder vi på. I Boden verkar vi för hållbara människor och hållbar framtid ur alla aspekter. Ett urval av hur det kan te sig kommer du att möta under våra sändningar. Bland annat kommer ni möta Annika Berglund och Charlotte Unée, diakoner i Svenska kyrkan, som visar på hur det ställt om och ger handfasta tips och råd inför kommande högtider och hur en kan visa omtanke på distans.

Sebastian Gröndahl kommer ge oss tips på hållbar mat, hur vi minskar matsvinn och annat matnyttigt och kreativt. En annan av sändningarna kommer att fokusera på återbruk, hur vi skapar en hållbar jul och hur sorterar vi egentligen de där julklappsemballagen!? Till vår hjälp har vi Sara Olsson, avfallsingenjör på kommunen.

Kulturen binder oss samman. Varje vecka kommer ni möta lokala musiker som bjuder på livemusik i studion. Först ut blir det allsång med Hans-Lennart Bruun och c/o. En annan kväll kommer Jenny Nordlund med sin gitarr. Musik- bok- och speltips från panelen blir det och mycket, mycket mer.

Detta är sannerligen social hållbarhet då vi delar en stund tillsammans. Arenan för upplevelsen blir din skärm. Eftersom vi sänder live vill jag gärna att du är med och kommenterar om något som tas upp i sändningen, kanske delar en bild på ditt fikabord eller ditt kattsällskap. Tillsammans skapar vi ett stor, kanske rent av gigantiskt vardagsrum. Vi träffas tryggt på distans men håller ändå varandra nära. Det är #Närhetsliv det.

Senast uppdaterad: 2020-11-24