Logotyp för europeiska trafikantveckan 16-22 september

Europeiska trafikantveckan 2020

Den 16-22 september pågår Europeiska trafikantveckan och årets tema är fossilfria resor för alla. För att uppmuntra till detta ordnar Bodenföretagarna, NTF, polisen tillsammans med kommunen diverse aktiviteter på lördag 19 september mellan kl. 11-14 i Bodens centrum.

Under dagen kommer det pågå en tipspromenad där första pris är en cykel och du kan även vinna cykelhjälmar och bussbiljetter. Barnen är välkomna att prova på cykelbanan och är då med i utlottning av badbiljetter. Ta med din cykel och få en säkerhetskontroll och/eller kika på när sportbutikerna visar upp cyklar med kampanjer på cyklar och utrustning. Sugen på en elcykel? På lördag kan du prova på innan köp. Polisen kommer finnas på plats och pratar om säkerhet och regler kring cykling och Bodens Energi informerar om laddkoncept för elbil. Under dagen kommer Dj Micke spela musik för besökare. Och som vanligt; stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna, håll avstånd.

Sverige har satt som mål att växthusgaserna från inrikes transporter ska minska med 70 procent till 2030 från 2010 års värden. Ett sätt att bidra till minskade utsläpp är att se över hur vi transporterar oss genom att t ex välja andra färdsätt än bil när det är möjligt.

 

 

Senast uppdaterad: 2020-09-14