Entrén på Bodens stadsbibliotek

Världsbokdagen - Biblioteket bjuder på boktips och take away-tjänst

Det blev en lite annorlunda Världsbokdag i år, men kanske är det också nu tillgången till böcker betyder som mest när många av oss spenderar mer tid hemma. På biblioteket gör vi vad vi kan för att alla ska få tillgång till litteratur och läsning, även ni som tillhör någon riskgrupp i dessa osäkra tider.

Ni som är friska och vill besöka biblioteket som vanligt är varmt välkomna, men för er som känner er oroliga vill vi erbjuda lite extra service. Biblioteket erbjuder just nu en take away-tjänst där du kan ringa eller mejla in önskemål på läsning, antingen specifika titlar, eller inom särskilda genrer, så plockar vi ihop en bokkasse till dig. Sedan kan du, eller någon annan hämta kassen som är utlånad och klar. Den som hämtar behöver bara visa upp ditt lånekort eller legitimation. Snabbt och smidigt!

För dig som är Talbokslåntagare och läser Talböcker på DAISY-skivor kan vi skicka talböcker med post. Du kan sedan även skicka tillbaka dem (helt kostnadsfritt) genom att vända på etiketten på baksidan och posta talboken i en vanlig postlåda.

Just nu har vi utökat omlånen av böcker så att du som har PIN-kod på ditt kort kan logga in på Bibblo.se och förlänga dina lån hela fem gånger, så länge ingen annan köar på boken förstås. För tillfället tar Biblioteken i Norrbotten heller inte ut några förseningsavgifter på böcker som lämnas tillbaka några dagar sent. Om du är osäker på att komma in och återlämna dina lån kan du alltid lämna dem i vårt bokinkast under Enter Gallerias öppettider. Står du i kö på böcker men vill vänta med att hämta dem kan du välja att pausa dina reservationer. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Genom appen Biblio kan du som har lånekort och PIN-kod logga in och låna e-böcker och e-ljudböcker att läsa och lyssna på hemifrån på din telefon eller surfplatta. Det är alldeles gratis och du kan låna tre böcker per kalendermånad.

Via Pressreader får du som har lånekort tillgång till tidskrifter från hela världen. Läs mer om det och alla övriga tjänster som Biblio-appen och Take away på vår hemsida, Bibblo.se.

Till sist lite goda nyheter som vi alla kan glädjas av just nu: en ny upphandling för boktransporterna mellan länets bibliotek är klar och kommer förhoppningsvis igång under maj. Då går det lättare att nå böcker från hela länet igen!

Kontakta oss:
0921-62480
biblioteket@boden.se

Personalens tips på böcker att sluka för varierade smaker:

Bergens stjärnor av Jojo Moyes
En halv värld bort av Mike Gayle
Dödslistan av Anna Jansson
Monster i terapi av Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg
Mannen som hyrde en familj av Susanne Brijker
Hur mår fröken Furukura? av Sayaka Murata
Klubben: en undersökning av Matilda Gustavsson
Lovisa Ulrika: konst och kuppförsök av Claes Rainer
Herrarna satte oss hit: om tvångsförflyttningarna i Sverige av Elin Anna Labba
Kvinnan i mörkret av Charlie Donlea

Senast uppdaterad: 2024-01-22