Bild på Mogens Amstrup Jacobsen. Foto: Yasin Y. Bayol

Årets kulturstipendiat 2021: Mogens Amstrup Jacobsen

Mogens Amstrup Jacobsen tilldelas årets kulturstipendium i Boden 2021.

Kulturstipendiet har funnits sedan 1984 för att uppmärksamma och stödja personer och kulturaktörer som gjort och/eller gör betydande insatser för kultur­livet i Boden. Sedan start har 45 personer, både enskilt, i grupp samt föreningar, uppmärksammats för sina viktiga insatser för kulturens utveckling. För 2021 inkom totalt 20 nomineringar till kultur-, fritids- och ungdomsnämnden i Boden som utsåg Mogens Amstrup Jacobsen till årets kulturstipendiat med motiveringen:

Med ett brinnande engagemang, idogt arbete och intresse så har Mogens bidragit till en kontinuerlig utveckling av kulturen och dess utbud i Gunnarsbyn. Som engagerad i Folkets Hus-föreningen samt skapare av det nya besöksmålet Forsbergs g:a handelsbod så har han tillsammans med andra fortsatt att sprida glädje och leverera unika, kulturella och anpassade upplevelser för såväl stora som små besökare i Gunnarsbyn, Boden.  

Stipendiet kommer delas ut i samband med arrangemanget brädspelsdagen i Folkets Hus Gunnarsbyn 20/11 med start kl. 13.00. 

Fotograf: Yasin Y. Bayol

Kontakt för frågor

Nina Uusitalo, kulturutvecklare, 0921-62490
Catarina Ask, ordförande i kultur-, fritids- och ungdomsnämnden, 070-259 07 58

Senast uppdaterad: 2023-10-16