urklipp från websidan bodenxt.se som visar en bakgrundsbild föreställande gröna fält och skogar och en illustrerad fabrik med två röda höga torn vid horisonten.

Ny webbsida om samhällsomställningen

Nu lanserar vi bodenxt.se, en helt ny sajt där vi samlar nyheter, projektinformation och filmer som rör Bodens samhällsomställning.

Besök webbsidan här: BODENXT - Det smarta gröna

Boden står inför en historisk grön samhällsomställning. På bara två-tre år ska Boden växa och utvecklas i en grad som motsvarar ett kliv på 15-20 år. H2 Green Steels etablering i Boden är en viktig accelerator och på Bodens kommun har vi växlat upp för att möta de utmaningar och möjligheter som kommer. Nu tar vi chansen och skapar något nytt, grönt och smart som håller i många generationer framöver. Det handlar om allt från att planera nya hållbara bostadsområden där människor vill leva och bo till att bygga infrastruktur, förskolor och skolor, locka kompetens till regionen och utveckla både människor och näringsliv. Vi hittar nya vägar, synergier mellan många olika verksamheter och arbetar aktivt för ett cirkulärt användande av de resurser denna plats har tilldelats. 

Nyheter och projekt 

Just nu sker allt väldigt snabbt och vi har otroligt mycket att berätta om. På bodenxt.se hittar du alltifrån näringslivsnyheter och byggplaner till projektinformation, kartor, detaljplaner och filmer som rör vår gröna omställning.  

I den kommunala organisationen har vi skapat fem delprojekt som hanterar samhällsomställningen utifrån ämnesområdena kompetensförsörjning, leva och bo, näringslivsutveckling och infrastruktur under och ovan jord. Projektgruppernas arbete kan du också läsa mer om på sajten. 

Bodenxt.se är till för dig som vill följa vår gröna samhällsomställning på nära håll. Kanske är du en del av näringslivet och vill vara med och bidra till satsningar kring vår tids största utmaningar. Kanske är du bodensare och vill veta mer om allt som händer här i närheten. Eller kanske bara nyfiken på vår resa. Oavsett vem du är hoppas vi att du vill vara med och lämna över en lite grönare värld till framtida generationer. 

Webbsidan bodenxt.se har utvecklats av Bodens kommuns kommunikationsenhet i samverkan med EZ Web. Har du ett nyhetstips som skulle passa bra på bodenxt.se? Mejla komm@boden.se. 

Det smarta gröna  

Boden ligger i hjärtat av en extremt etableringsintensiv region och är en viktig del i den gröna globala samhällsomställningen. Här satsar H2GS på en integrerad produktionsanläggning av grönt stål och strax intill byggs parallellt världens, förmodligen, största produktionsenhet av vätgas. Här skapas ett samhälle i tillväxt, rustat för framtidens utmaningar, med smarta och hållbara lösningar för samverkan, boende, transporter, vardagen och en satsning på modernt företagande. Boden är platsen för dig som vill bidra till satsningar kring vår tids största utmaningar och som vill lämna över något för framtida generationer att vidareutveckla. Här tänker vi smart när vi nu får chansen att bygga något nytt, hållbart och smått unikt. 

Senast uppdaterad: 2021-12-20