Arctic Bath uppifrån med citat "här finns ett slags mystisk magi, både med årstiderna och människorna. Livet är lite enklare här."

På Arctic Bath kan man bli ett med naturen

Iskalla bad och avkopplande spabehandlingar som minskar stress. Det är bara en del av allt Arctic Bath i Harads har att erbjuda sina gäster. – Här kan man kasta av sig alla måsten och bli ett med naturen, säger Erika Bandy, hotellchef.

Erika Bandy har en mångfacetterad bakgrund. Hon växte upp i Peru, Kenya och USA, där hon också studerade på universitetet. Under tio år innehade hon olika befattningar på hotell i USA och andra delar världen, sedan blev hon reseledare för det internationella lyxresenätverket Virtuoso, vilket förde henne till Sverige.

Till Norrbotten kom hon första gången via Stockholmsbaserade reseföretaget Select Collection.

– Jag kom till Luleå för att se om Norrbotten hade något att erbjuda klienter som ville resa norrut och jag kände bara ”wow”. Det här är en fantastisk plats!

Mystiken och magin i det sällsamma landskapet, och det enkla livet, fick Erica Bandy att slå sig till ro. När hon fick veta att Arctic Bath i Harads sökte en hotellchef skickade hon snabbt in sitt CV och nu har hon varit hotellchef sedan juli 2020. Och hon älskar sitt arbete och det goda livet i Norrbotten.

– Här finns ett slags mystisk magi, både med årstiderna och människorna. Livet är lite enklare här. Vill man tända en brasa så går man ut och hugger sin egen ved. Man är helt enkelt ett med naturen på ett annat sätt än i storstan. Det är något väldigt speciellt och det är också något vi vill förmedla på Arctic Bath, säger hon entusiastiskt.

På Arctic Bath kan man koppla av, njuta av spa och iskalla dopp.

– Ett iskallt dopp är ett perfekt sätt att verkligen vakna till liv, det stimulerar kroppen och plötsligt kan man göra sig av med alla måsten och krav. Det är oerhört välgörande. Och det är ju just detta vi vill marknadsföra, det lugna och långsamma resandet och välbefinnandet. Det här är en perfekt plats för den som vill njuta av det goda livet och knyta an till sig själva och bli ett med den fantastiska naturen, avslutar Erika Bandy.

 

FAKTA ARCTIC BATH

• Arctic Bath är en unik hotell och spaupplevelse som välkomnar gäster att bli ett med naturen i en miljö som lämnar ett minimalt klimatavtryck.

• Arctic Bath håller öppet året om, sommartid flytande på Lule älv och vintertid fast förankrat på det frusna vattnet. Bland de aktiviteter som erbjuds finns kalla bad och andra vattenaktiviteter, bastu, spabehandlingar, affär, restaurang och bar.

Senast uppdaterad: 2021-03-29