Summercamp by Boden Gamecamp.

Succé för Summercamp by Boden Gamecamp

Projektet skulle hjälpa unga vuxna som varken arbetar eller studerar att ta ett första steg mot en framtid inom spelbranschen. Resultatet? Hälften av Summercamp by Boden Gamecamps deltagare har antagits till spelutbildningar.

- Nu har jag en klar bild av vad jag vill göra de kommande åren. Att jag vill fortsätta med spelutveckling, säger Rasmus Rönnqvist som antagits till indiespelutvecklarutbildningen i Sävast.

Summercamp by Boden Gamecamp är ett samarbete mellan Bodens kommun och Luleå kommun där tolv unga vuxna som varken arbetar eller studerar har fått en introduktion till spelutveckling på Boden Gamecamp i Sävast under sommaren. Projektet skulle ge dem en chans att ta ett första steg mot en framtid inom kulturella och kreativa näringar.

När årets summercamp avslutats kan vi se tillbaka på ett lyckat projekt. Tio av tolv har ansökt till spelutbildningar och sex av dessa har antagits.

En av de som antagits till en spelutbildning är Rasmus Rönnqvist, Sävast, som ska läsa till indiespelutvecklare på Boden Gamecamp på Boden Business Park. Han har tidigare provat på många olika utbildningar, men aldrig hittat någon som passar.

- Nu har jag en klar bild av vad jag vill göra de kommande åren. Att jag vill fortsätta med spelutveckling, jag vill bli bättre på det, lära mig och träffa nytt folk, säger han.

Även Victor Vuorijärvi, Luleå, ska börja en utbildning på Boden Gamecamp. För honom väntar den 1,5-åriga speltestarutbildningen.

- Innan sommaren var jag lite lost, jag visste inte vad jag skulle göra. Nu har jag lärt mig vad jag vill jobba inom och det är spelbranschen så det har betytt mycket att jag har kunnat gå den här kursen.

- Jag kan tänka mig att många ungdomar känner sig vilsna och är man spelintresserad ska man ta chansen om det händer igen nästa år. 

Lars Lundqvist, FCV Sverige, har medverkat i projektet som kreativ lots till dataspelsindustrin.

- Vi har lyckats nå målgruppen, men jag vill också säga att det är tack vare att de har tagit klivet och vågat prova på en sådan här unik möjlighet. Det är tack vare dem det har blivit så lyckat. De har förstås fått mycket, men framför allt har de gett varandra otroligt mycket.

- Med stöd och individuell vägledning till de unga ser vi nu att flertalet inte bara har hittat sitt framtidsyrke utan också fått klarhet i vägarna dit och går nu vidare till spelbranschen. Jättekul!

För mer information:
Lars Lundqvist, FCV Sverige
070-990 16 61

 

Senast uppdaterad: 2023-12-21