Bild på Magnus Åkerlund på gågatan i Boden.

Bodens kommun kraftsamlar i den fortsatta samhällsomställningen

Den kommunala organisationen i Boden genomgår en förändring för att optimera processen i arbetet kopplat till den pågående samhällsomställningen. Mats Berg kliver av som kommunchef och väljer att fokusera på uppdraget som näringslivschef och VD för kommunföretagen.

Efter H2 Green Steels besked i februari 2021 om en etablering av grönt stålverk har Bodens kommun kastats in i en omfattande och komplex samhällsomställning. I egenskap av kommunchef och näringslivschef har Mats Berg lett arbetet från Bodens kommun sida. Ett omfattande uppdrag som även fortsättningsvis kommer att ta mycket tid i anspråk.

- Ingen större dramatik då vi hela tiden trimmar och utvecklar vår organisation för ett väldigt roligt men utmanande uppdrag. I min roll som näringslivschef och VD för kommunföretagen känner jag att jag kan bidra bäst i det fortsatta arbetet och ser framemot en fortsatt spännande resa säger Mats Berg, avgående kommunchef.

Det blir Magnus Åkerlund, nuvarande förvaltningschef för arbets- och utbildningsförvaltningen, som efterträder Mats Berg. Tjänsten är tillförordnad och gäller under ett års tid från och med den 1 november 2022.

- Även om vi är inne i en omfattande samhällsomställningsprocess måste den kommunala organisationen leverera varje dag i sitt uppdrag gentemot både nuvarande och blivande Bodensare. Jag är ödmjuk inför uppdraget och tycker att det ska bli oerhört stimulerande att i kommunchefsrollen leda arbetet i den kommunala organisationen säger Magnus Åkerlund, blivande tf. kommunchef.

 

Kontakt /

Mats Berg, 070-675 77 80

Magnus Åkerlund, 070-222 79 51

Senast uppdaterad: 2022-11-01