Jobbmässa

Ny typ av jobbmässa för långtidsarbetslösa

Kompetensbehovet i Boden-Luleåregionen ökar snabbt men samtidigt stiger också långtidsarbetslösheten, mycket på grund av de två senaste årens pandemi. För att sänka tröskeln för de långtidsarbetslösa anordnar nu Bodens kommun, Luleå kommun och Arbetsförmedlingen en omvänd jobbmässa på Boden Business Park 17 mars.

Företag från olika branscher har bjudits in och de arbetssökande som är aktuella för mässan har på förhand fått information om vilka typer av jobb som kommer erbjudas. De arbetssökande tar själva fram CV, personligt brev och annat som kan tänkas behövas för ansökningsprocessen. På mässdagen kommer företagen inte att ha en monter som det vanligtvis är, utan det blir ett öppnare typ av mingel där de arbetssökande får chansen att presentera sig för de företag och arbetstillfällen som passar deras person och kompetens.

Under hela mässan kommer personal från både Bodens kommun,  Luleå kommun och Arbetsförmedlingen vara på plats för att stötta de arbetssökande och hjälpa till med eventuell administration.

– Boden-Luleåregionen är på väg in i en tillväxtfas där kompetensförsörjningsbehovet bara kommer att öka. Då känns det naturligt att vi också tillsammans tar oss an den utmaningen, särskilt mot den här målgruppen som står lite längre från arbetsmarknaden, säger Thomas Knutsson, enhetschef för Jobbcenter på Bodens kommun.

– Med den stora samhällsomställningen vi står inför här uppe så är det här ett gemensamt prioriterat område för oss i både Luleå och Boden, då känns det fantastiskt att vi kan samarbeta över kommungränsen i såna här frågor och i mycket annat, säger Lotta Zetterström, verksamhetsansvarig Arbetsmarknad- och Integrationsavdelningen Luleå kommun.

Kontakt

Thomas Knutsson, enhetschef Jobbcenter, Bodens Kommun, 070-586 25 10
Lotta Zetterström, verksamhetsansvarig Arbetsmarknad- och Integrationsavdelningen, Luleå Kommun, 0920-45 30 00

Senast uppdaterad: 2022-03-15