Pär Johansson står på scenen på Sagabiografen. I bakgrunden på en stor skärm syns en bild med vackert uppklädda kvinnor och män med olika funktionsvariationer.

Inspirerande samarbete för mångfald i arbetslivet

Pär Johansson, från Glada Hudikteatern, delar med sig av sina erfarenheter och insikter om att stötta individer med intellektuella funktionsvariationer i en föreläsning på Sagabiografen. Detta markerar början på ett långsiktigt samarbete med Arbete och Sysselsättning, som strävar efter att utbilda och inspirera om att arbeta med mångfald i arbetslivet.

Under förra veckan delade Pär Johansson, känd från Glada Hudikteatern, sina insikter i föreläsningen ”I huvudet på en normalstörd” på Sagabiografen i Boden. Med allvar och skratt berättade han om teaterns resa och vikten av att stötta varje individ. Föreläsningen är ett steg i ett mer långsiktigt samarbete med kommunens enhet Arbete och Sysselsättning (AoS).

– Vi valde att be Pär komma och föreläsa för att inspirera och utbilda fler kring vad det innebär att arbeta med personer med intellektuella funktionsvariationer. Vi vill gärna sprida budskapen om att jobba efter principen ”100% av sin egen förmåga” och ”Våga prova”, vilket vi känner igen i Pärs arbete med Glada Hudikteatern, säger Johan Boström, enhetschef på AoS.

Ett spännande samarbete tillsammans med Pär Johansson kommer fortsätta under 2024 med fokus på att utbilda ambassadörer från den dagliga verksamheten i Boden. Ambassadörerna kommer att besöka femteklassare och prata om hur det är att ha en funktionsvariation och att vi, i grund och botten, inte är så olika varandra.

Pär Johansson är bland annat känd för uppsättningen "Hur många lingon finns det i världen", karaktären Ica-Jerry spelad av Mats Melin, samt modevisningar i New York som kan ses i dokumentärfilmen "Catwalk".

Senast uppdaterad: 2024-01-15