Tre glada personer står intill en brun skärmvägg.

Kunskap, kontakter och en framtida karriär

Det tar flera av deltagarna med sig från Summercamp, som för tredje året i rad har utspelat sig i Gamecamps toppmoderna lokaler på Boden Business Park. 

Summan efter tre års genomförande har resulterat i att mer än 90% av deltagarna har motiverats till vidare studier eller sysselsättning direkt efter genomförd medverkan. 

Markus Linder, som efter avslutat Summarcamp antagits till indiespelutvecklarutbildningen i Sävast, rekommenderar alla som funderar på att deltaga på Summercamp att ta chansen.
- Ja, hundra procent ja. Har du ett intresse för spelutveckling så tror jag starkt att du kommer förstå om du vill fortsätta eller inte. Men jag är rätt säkert att du kommer trivas här om du har ett intresse för spelutveckling och vill utvecklas själv. 

Summercamp är ett samarbete mellan Bodens kommun, Luleå kommun, FCV Sverige och Previous AB, och ger under 10 intensiva veckor unga vuxna som varken arbetar eller studerar en introduktion till spelutveckling på Boden Game Camp i Sävast. Projektets syfte är att ge ungdomarna en chans att ta ett första steg mot en framtid inom kulturella och kreativa näringar.
- Det här är början på min framtid. Livet innan var en demo, nu börjar det, berättar Markus entusiastiskt.

En annan av de som antagits till en spelutbildning är William Hertz, som ska studera på Future Games Game Programmer YH. Även han rekommenderar Summercamp till andra.
- Folk är schysta, roliga, och har samma intressen. Även om du inte vill gå vidare med spelutveckling och bara spelar på fritiden så kommer du få en insikt till hur spel är uppbyggda. 

Oavsett om Summercamp leder till vidare utbildning inom spelbranschen eller inte tycker deltagarna att projektet har bidragit till deras personliga utveckling.
- Mycket! Jag har en tydligare bild av mina behov och hur jag fungerar. Jag har fått mer energi och glädje för att fortsätta framåt, berättar Alexis Johansson som i nuläget inte kommer att fortsätta in på någon spelutbildning.  

För Alexis, och de andra, är det många aktiviteter under Summercamp som gjort intryck.
- Speciellt hur kodning fungerar och oavsett om man vill bli programmerare så är det väldigt bra att förstå, men också hur kul det är att skapa och se hur enkelt det kan vara med direkt hjälp av en lärare och spelmotorn, berättar Markus.

- Det är roligt, utvecklande, man träffar många likasinnade människor och man får djupare insikt i branschen och i spel. Unna dig den här tiden för dig själv, avslutar Alexis.

Senast uppdaterad: 2023-08-21