Barn och ungdomar serveras pannkakor med sylt utomhus.

Summer Vibe – ett meningsfullt lov på hemmaplan

Ett sommarlov ska präglas av glädje, skratt, äventyr och kompisar! I år anordnas för första gången Summer Vibe i Boden med kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga. Satsning är en samverkan mellan ABF och Rädda Barnen med Bodens kommun som sponsor. Här samlas flera olika verksamheter och föreningar för att barn och unga ska få tillgång till ett härligt lov på hemmaplan.

Summer Vibe är i full gång för i år och första veckan fick deltagarna bland annat: göra sockervaddskonst med Willie Wonka, pappersflygplan med SM-vinnare Einar Norén Selberg, prova på parkour med Nore Strandberg, interaktiv pysselaktivitet med Team Fantasteri, prova på handboll med BBK Handboll, pyssla med Bodens stadsbibliotek, skapa ett gemensamt konstverk med Havremagasinet, interaktiva lekar och äventyr med ABF och Edyoutell, samt mycket mer.

– Med Summer Vibe vill vi bidra till ett meningsfullt sommarlov. Det blir en plats för aktiviteter och gemenskap. Här kan barn och unga prova på saker som de annars kanske inte har möjlighet att göra. Det är också en plats för unga att komma i kontakt med föreningar och vår förhoppning är att deltagarna kan fortsätta med aktiviteter och behålla den kontakten med föreningarna även när Summer Vibe är slut, säger Sara Björnstedt Qvarsell, verksamhetsutvecklare på ABF och en av projektledarna för Summer Vibe.

Summer Vibe pågår måndag till fredag under tre veckor, 12/6–30/6, och håller till bakom Björknäsgymnasiet. Här kan deltagarna lyssna på musik, pyssla, läsa, dansa, spela basket och mycket mer. Utöver basutbudet så finns föreningar på plats varje dag med olika aktiviteter och prova på. Att delta på Summer Vibe är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs. Vårdnadshavare ansvarar för deltagande barn. Dessutom bjuds det på lunch varje dag!

– Vår förhoppning är att Summer Vibe blir ett naturligt återkommande utbud i Boden där föreningar kan samverka och skapa betydelsefulla minnen för de unga i kommunen, avslutar Sara Björnstedt Qvarsell.

Summer Vibe 2023

Summer Vibe 2023

Datum: 12 juni - 30 juni

Tid: Måndag-fredag 10.00-16.00

Plats: På baksidan av Björknäsgymnasiet (vid dåligt väder kan vissa aktiviteter hållas i Rotundan)

Mer information samt veckans program hittar du i evenemangskalendern.

Senast uppdaterad: 2023-12-22