En ung kille står i en skolkorridor. På vägen bakom syns en skylt med texten: Stureskolan.

"Här finns en plats för alla oavsett vem man är

Som en del av svenskämnet har eleverna i årskurs 8 på Stureskolan fått skriva egna texter på temat Ung i Boden. Utgångspunkten har varit - av ungdomar för ungdomar.

Här är jag, en elev på Stureskolan, och jag tänkte berätta för er om min bild av min skola. På Stureskolan är lärarna engagerade och man jobbar för att eleverna ska fokusera och ta ansvar för att senare komma in på det gymnasieval man själv vill.  

Lärarna på Stureskolan i Boden är inte bara kunniga och snälla, utan de vill också skapa en positiv relation med varje elev. Genom att finnas där för frågor och stöd, skapar de en trygg miljö där eleverna känner sig bekväma att ställa frågor och diskutera ämnen, lära sig nya saker och nå sina mål. 

En trygg skolmiljö

I matsalen ger mattanterna oss mat som ger energi så att man kan klara sig för dagen. På Stureskolan har varje elev en egen dator som är ett läromedel. Varje klassrum har en smartboard som våra lärare använder rätt mycket. 

Vi får inte använda våra mobiltelefoner utan de ska lämnas i mobil­lådan varje lektion. Vi elever är inte alltid glad åt det men kan nog ändå förstå att det är viktigt för att vi ska kunna  koncentrera oss på rätt sak. 

Skolan hanterar elever som stökar på ett bra sätt. Vi har något som heter konsekvenstrappa. Den används för att ta hand om elever som stör eller förstör skolmiljön.

På Stureskolan har vi tryggisar. Det är killar och tjejer som jobbar ute i korridoren. De kan man alltid prata med om man har hamnat i bråk eller behöver prata med någon. De hjälper till och gör skolan trygg för alla. 

Stureskolan har fem korridorer, det är gröna, gula, röda, blåa och lila, varje korridor är ett arbetslag. Stureskolan har också studierummet, där kan elever gå för om de har svårt i ett ämne. 

En plats för alla

Här på skolan finns också den anpassade grundskolan och vi har en språkklass där man går om man nyss har kommit till Sverige och inte lärt sig så mycket svenska än.

Som ni hör har Stureskolan många olika delar och det är toppen. Här finns en plats för alla oavsett vem man är.

Av: Omar Sulieman Ali

Senast uppdaterad: 2024-06-18