Två barn hoppar i vattnet från en brygga. Det är sommar och solens strålar får vattnet att glittra. I bakgrunden syns fler badande barn.

Njut av sommaren i Boden!

Bodens kommun önskar alla invånare och besökare en härlig sommar! Njut av vårt #närhetsliv, där allt viktigt finns nära till hands – aktiviteter, jobb, skolor, kultur, boende, shopping och naturnära upplevelser.

Småstadens charm...

Sommar i Boden innebär långa ljusa nätter och en sol som aldrig går ner. Bodens egna snabba brillor (säljs på Försvarsmuseet tillsammans med andra Bodenprodukter) kan behövas även på dina nattliga fiske- eller paddlingsturer. Bodenbegreppet "det finns en plats på jorden där solen alltid ler" bjuder givetvis också på härliga dagar på stranden, fina tempererade utebad och mysiga butiker, restauranger och caféer där du kan äta, umgås och må gott. På Visit Boden får du tips och inspiration om en massa besöksmål och vad som finns att se och göra i och runt Boden.

I vår evenemangskalender kan du hitta något för alla åldrar och intressen, i Boden och i båda våra vackra och aktiva älvdalar. I kalendern kan du som lokal arrangör också lägga in dina events för att nå fler.

... i en växande kommun

Har du någon längtande hemvändare på besök, eller själv är här på semester och tycker att Boden är en intressant plats för det goda livet, kan vi rekommendera att du går in på Flytta till Boden. Där finns mycket matnyttig information kring Bodens utbud av natur, kultur och fritid, samt det mesta du behöver veta för att lotsas vidare som blivande bodensare. Och blivande bodensare är något vi verkligen behöver, och vi planerar för en betydande ökning inom olika yrken de kommande åren. Den stora samhällsomställningen beskrivs mer på Bodenxt, där du också kan hitta en undersida med lokal information från H2 Green Steel.  

Tillväxt på många plan innebär också att det pågår projekt och byggs lite här och där i Boden. Vi ber er ha överseende med detta. På vår interaktiva karta kan du följa pågående planer, infrastruktur och byggprojekt. 

Vill du få en liten glimt av det som pågår och blicka ut över Boden i övrigt är ett tips att ta en tur till Gruvberget, som dessutom är ett fint tätortsnära frilufts- och rekreationsområde.

Dela dina upplevelser

Dela gärna dina sommarupplevelser och favoritställen i sociala medier med taggen #närhetsliv.

Med detta önskar vi från Bodens kommun  er alla en riktigt härlig sommar
- med allt som vårt #närhetsliv har att erbjuda!

Senast uppdaterad: 2024-07-02