kvinna vid rött hus

Byar i Bodens kommun

På landsbygden finns möjligheter att bo och verka på ett annat sätt än i staden. Inte minst kommer du nära den fantastiska naturen, stillheten och lugnet.

I många bygder finns ett rikt näringsliv och ett aktivt civilsamhälle med många föreningar som bidrar till aktiviteter och gemenskap för stora och små. Livskraftiga landsbygder är viktiga för hela kommunens utveckling, attraktivitet och omställning till ett hållbart samhälle.

Bodens byar A-Ö

I menyn hittar du 50 av Bodens kommuns alla byar i bokstavsordning. 

skoter åsa medium

Flyttatillboden.se

På webbplatsen flyttatillboden.se har vi även samlat ihop information om flera av de större byarna i kommunen så att du enkelt kan ta del av vilken service som finns i området.

Områden nära centrum

Dessa byar ligger nära centrum och många av dem har lokaltrafik och skola. De passar dig som vill ha byakänslan men nära till stan.

Lule älvdal

Bostadsområden med vacker natur och med en världskänd besöksnäring. Dessa bostadsområden passar dig som vill bo på landet med vackra vyer men ändå ha nära till barnomsorg, service och affär.

Råne älvdal

Precis som i Lule älvdal så erbjuder Råne älvdal vacker natur och med en världskänd besöksnäring. Dessa bostadsområden passar dig som vill bo på landet med vackra vyer men ändå ha nära till barnomsorg, service och affär.

Byarna i sydväst

Byarna i sydväst är perfekt för dig som vill bo mer enskilt men ändå ha en byagemenskap. 

Hästgård medium

Ladda ner dokument
Bodens turistkarta
Senast uppdaterad: 2024-01-18