Glampingflotten i vattnet utanför Lassbyn. Det är sommar och glittrar i vattnet.

Lassbyn

År 2003 blev Lassbyn utsedd till Årets by i Bodens kommun och än idag slår hembygdens hjärta extra starkt för besökare och hemvändare. Den idylliska byn, belägen 3,5 mil uppströms Råneälven vid Degerselets strand, erbjuder en fridfull oas för den som söker en paus från vardagens stress.

För tillfälliga besökare blir det långsamma tempot på landet en välbehövlig motvikt till vardagens stress. Att sitta vid Lassbyforsen, se solen sjunka ned mot horisonten och lyssna på det fritt strömmande vattnet är en unik upplevelse. Möjligheten att sova eller äta i en lugn och naturnära miljö är idag en sällsynt förmån.

Lassbygården erbjuder 6-8 bäddar för uthyrning och är en perfekt utgångspunkt för att utforska skog och mark eller pröva fiskelyckan i rena vattendrag. För de som föredrar aktiviteter i "fiskens tecken" finns Lassbyns fiskeförening och Lassbyns VVO för jägare. I byarna längs älvdalen har invånarna lärt sig vara "tusenkonstnärer" och hittat nischer för att bevara gemenskapen.

Lassbyn ligger vackert vid Degerselets strand och erbjuder högklassiga aktiviteter. Lassbyforsen, en naturskön rastplats med eldstad och fantastisk utsikt över älvens fors, är en pärla för besökare. Här finns även spännande boendealternativ som Aurora Safari Camp och aktivitetsföretaget CreActive Adventure, som erbjuder äventyr i närområdet och hela länet.

Upptäck Lustigkulle, en enkel stuga och vindskydd vid Lassbyforsen, eller utforska den historiska Lassbygården som fungerade som folkskola från 1926 till början av 1960. Köpt av Lassbyns Hembygsförening 1994, har gården byggts om för att passa byns behov och bevara dess unika historia.

Senast uppdaterad: 2024-01-23