Andra stödkontakter

Här är information om föreningar och organisationer dit du kan vända dig för att få hjälp eller bara prata med någon. Du kan chatta, mejla eller ringa till organisationerna. Samtliga tjänster är kostnadsfria och anonyma.

Anorexi/bulimi kontakt (ABK)

Erbjuder stöd för dig som har ätstörningar eller känner någon som har det. De flesta som jobbar här har antingen själva haft en ätstörning eller känner någon som har haft det. Du kan chatta med ABK men också mejla eller ringa till dem.

Bris

Bris finns till för dig under 18 år. Du kan chatta, mejla eller ringa Bris för att, om du vill, prata med en vuxen. Bris har också ett diskussionsforum där du kan dela dina funderingar med jämnåriga.

Hjälplinjen

Erbjuder psykologisk hjälp för dig som mår dåligt. Här arbetar socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor. Du kan mejla eller ringa Hjälplinjen. Samtal till Hjälplinjen syns inte på telefonräkningen.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis vänder sig till dig som är upp till 25 år. Här arbetar unga som finns för att lyssna på dig. Du bestämmer vad du vill prata om och du kan chatta eller prata med dem på telefon.

Jourhavande medmänniska

Hit kan du ringa om du behöver någon att prata med. Personalen lyssnar och stöttar dig. De ser inte ditt telefonnummer när du ringer och både du och den du pratar med är anonyma. 

Jourhavande präst

Jourhavande präst är en akut krisjour dit du kan ringa om du behöver någon att prata med. Både du och den som svarar är anonyma och samtalet får handla om vad som helst. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att ringa till jourhavande präst.

Livlinan

Hos Livlinan kan du få allmänna råd och tips. De ger inte personliga råd om behandling men kan ge dig information om var du kan vända dig för att få mer hjälp. Livlinan är till för dig som är ung och du kan kontakta dem genom deras hemsida.

Mind

Arbetar för psykisk hälsa och stödjer personer som har det svårt.

Senast uppdaterad: 2020-10-29