Vill du bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson?

Socialförvaltningen i Bodens kommun söker ständigt familjer som kan öppna sina hem och hjärtan för någon som behöver det. Som familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson har du chans att bidra och vara en positiv tillgång i ett barns eller i en vuxens liv. Om du vill göra en samhällsviktig insats, tveka inte att höra av dig för att få mer information.

Det finns inga formella krav för att få bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson. Det viktiga är att du har personlig lämplighet och praktiska förutsättningar för ett uppdrag. Detta innebär bland annat att du lever under stabila förhållanden och kan ge både omtanke, tid och vägledning. Det är en fördel om du bor i Boden med omnejd.

För att få ett uppdrag genom socialförvaltningen i Bodens kommun behöver du först genomgå en utredning. Utredningen består bland annat av utredningssamtal, referenstagning samt registerkontroller och syftar till att ta reda på om du har de psykologiska, sociala och praktiska förutsättningarna som krävs. 

Bodens kommun erbjuder:

  • Kontinuerlig handledning och stöd i uppdraget
  • Ekonomisk ersättning

Intresserad? Anmäl ditt intresse på ett av följande sätt: 

  • Skicka in en intresseanmälan via kommunens e-tjänst, se högerspalten på denna sida
  • Ring en familjehemssekreterare via Medborgarservice 0921-620 00 
  • Skicka ett mejl till familjehem@boden.se

Följ oss gärna på Instagram @familjehemboden

Senast uppdaterad: 2023-02-08