Restaurang Viljan
Hos Restaurang Viljan i Boden är du i trygga händer. Här lagas och serveras innovativ mat av passionerade personer som utbildar sig till kockar och servispersonal.
Uppdaterad:
Kort om varje rubrik på sidan
Om Restaurang Viljan
Hos Restaurang Viljan i Boden är du i trygga händer. Här lagas och serveras innovativ mat av passionerade personer som utbildar sig till kockar och servispersonal. Du kan njuta av en riktig festmåltid i gott sällskap – både till lunch och middag.
En plats där kreativitet, lärande och matglädje möts – och där varje besök blir en smakupplevelse utöver det vanliga.
Restaurang Viljan och Björknäsgymnasiet
Restaurang Viljan drivs av elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Björknäsgymnasiet. Här får eleverna omsätta sin utbildning i praktiken genom att skapa veckans meny och servera gäster i en verklig restaurangmiljö. Fokus ligger på lärande, service och säsongsanpassade råvaror – något som gör varje besök till en del av deras resa mot yrkesexamen i restaurangbranschen.
menyer
Varje vecka skapar eleverna nya menyer baserade på säsong, tillgängliga råvaror och aktuell inspiration. Restaurangen strävar efter att i största möjliga mån använda lokalproducerade produkter.
OBS! Bilderna i menyerna reflekterar inte exakt maträtt den kvällen utan visar upp elevernas arbete och kvalitén på maten som serveras.
-
Japansk avsmakningsmeny
Starttid: 18.00
Sluttid: --
425 SEK
En femrätters upplevelse som tar dig genom Japans rika matkultur, från fräscha och färgstarka smaker till eleganta klassiker och en söt avslutning. Låt kvällen bli en kulinarisk resa fylld av balans, tradition och finess.
Läs mer
middag
Rätt 1: Poké Bowl - Lax, ingefära, rädisor, mango, gurka, vattenkrasse och sesamfrön. Serveras med soja.
Rätt 2: Sashimi - Lättrimmad torsk med gravad lime.
Rätt 3: Californiarolls - Med chilimajonäs, salladslök, avokado och mango. Serveras med Gunkan-maki fylld med räkor och gurka. Ingefära, sjögräs, soja, sojabönor och wasabi. Rätt 4: Nigiri sushi - Med lax och eldad tonfisk. Ingefära, sjögräs, soja, sojabönor och wasabi.
Rätt 5: Matarashi-dango - Mochibollar med söt sojasåsglasyr och vattenkrasse.
-
Höstlig smakupplevelse
Starttid: 11.30
Sluttid: 13:30
165 SEK
Njut av en välkomponerad trerättersmeny där klassiska smaker möter moderna inslag. En lunch som bjuder på värme, fräschör och en söt avslutning i perfekt harmoni.
Läs mer
lunch
Créme Ninon – ljuvlig grön ärtsoppa, med knaperstekt rökt sidfläsk, smetana och mynta. Serveras med toast toppad med burrata och krispig serranoskinka
Varmrökt lax med vitvinssås, fänkålscrudité och smörstekt sparris smak av citron. Serveras med gratinerad pommes duchesse
Brownie toppad med vaniljpannacotta en spegel av röda vinbär och marinerade hjortron
-
Smaker av november
Starttid: 11.30
Sluttid: 13:30
165 SEK
En varm och krämig lunch i tre akter: sammetslen pumpasoppa, handskalad räkpasta med primörer och en choklad–apelsinfinal som sätter pricken över i. Perfekt för en lång, njutbar paus mitt på dagen.
Läs mer
lunch
Pumpasoppa toppad med bacon, serveras med nybakat bröd och vitlökssmör.
Krämig räkpasta på handskalade räkor. Serveras med färska primörer, morot och kvisttomat. Toppad med picklad rödlök och färsk gräslök.
Choklad & Apelsin.
-
Juliga toner i tre akter
Starttid: 11.30
Sluttid: 13:30
165 SEK
En stämningsfull lunch som börjar med läckerheter från havet i knaprig tartlette, följs av saftig porchetta med saffransdoftande tillbehör och avslutas med kardemummabulle och frisk limeglass.
Läs mer
lunch
Bakad tartlette med julens smaker. Lättrökt laxkub, gravlaxros, romsås, nubbesallad, potatis och ansjovisbakelse.
Porchetta med julkryddor serveras med potatissallad smaksatt med saffran, ugnsrostade tomater, sky, smörstekta morotshalvor och variation av betor.
Kardemummabulle med blåbär serveras med limeglass.
-
Vinterfest i tre rätter
Starttid: 11.30
Sluttid: 13:30
165 SEK
En stämningsfull lunch som börjar med knaprig tartlett med havets läckerheter, fortsätter med kryddiga revbensspjäll med julmustglaze och fräscha tillbehör, och rundas av med pepparkakscheesecake.
Läs mer
lunch
Bakad tartlett med julens smaker. Lättrökt lax kub, gravlaxros, romsås, nubbesallad, potatis och anjovisbakelse
Kryddiga inkokta revbensspjäll med julmustglaze, friterad potatis med gremolata, emulsionssås med julens kryddor. Kålsallad med clementiner och saffransdressing
Pepparkakscheescake med äppelkräm och kanderade nötter
-
Krispig comfort i januari
Starttid: 11.30
Sluttid: 13:30
165 SEK
En värmande jordärtskockssoppa med rödbetschips inleder, följd av en saftig smashed burger på hembakt bröd med tryffelsås, pommes och aioli. Finalen blir en salt kolapaj med färska hallon och fluffig grädde.
Läs mer
lunch
Jordärtskockssoppa tillsammans med rotfruktschips på rödbetor.
Smashed burger med hembakt bröd, tryffelsås, rödkål, picklad rödlök och ost. Serveras med pommes frites och aioli.
Salt kolapaj toppas med färska hallon och grädde.
-
Värme i februari
Starttid: 11.30
Sluttid: 13:30
165 SEK
En meny inspirerad av vintervärme och kontraster – från rustik enkelhet i crostini och soppa till en elegant, frisk avslutning med vit choklad, fläder och pistage.
Läs mer
lunch
Crostini tillsammans med tomatpesto och brieost
Het kycklingsoppa med grönsaker och potatis, serveras med en klick crème fraiche
Vitchokladpannacotta med twist på fläder tillsammans med pistagekaka
Allergi eller intolerans? Lämna en specifik kommentar i din bokning och ange även antal allergiker.
Kontakt
Restaurang Viljan
E-post: viljan@boden.se
Telefon: ---