Två killar på Björknäsgymnasiet ekonomiprogrammet som kastar upp monopolpengar.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av att i framtiden studera vidare? Eller funderar du på att starta eget företag? Då är Ekonomiprogrammet ett utmärkt val. Det är en bred utbildning som förbereder dig för privatliv, yrkesliv och vidare studier.

Högskoleförberedande

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och ger en bred behörighet till universitet och högskola. Du förvärvar gedigna kunskaper inom ekonomi, information, juridik, kultur, språk, statskunskap och samhällsorientering.

Du kan utbilda dig mot yrken som civilekonom, fastighetsmäklare, jurist, polis, företagsrådgivare, marknadschef, banktjänsteman, inköpare, managementkonsult bland många andra yrken.

Det passar också dig som efter gymnasiet vill arbeta som gymnasieekonom, syssla med föreningsliv eller politik. 

Framtiden

Efter avslutade studier på Ekonomiprogrammet har du grundläggande kunskaper inom privat -, företags-, samhälls- och internationell ekonomi. Du ges även möjlighet att träna din förmåga att analysera och värdera information utifrån flera olika perspektiv.

På Ekonomiprogrammet kommer du att starta och driva ett riktigt företag genom Ung Företagsamhet (UF). Det innebär att du genom praktisk handling får arbeta kreativt och utveckla dina entreprenöriella förmågor som nyfikenhet, självtillit och mod att ta risker.

För oss är det viktigt att du som elev ska få en naturlig koppling till det omkringliggande samhället och det lokala näringslivet. Genom att vi har en klass i varje årskurs ger det oss goda möjligheter att göra studiebesök på många olika företag och i olika branscher. 

Internationalisering på Björknäsgymnasiet

På Björknäsgymnasiet är vår övertygelse och ambition att visa på de möjligheter som finns att arbeta med internationell handel, gränsöverskridande samarbeten och kulturella skillnader.

Hos oss ges du som elev möjlighet att arbeta globalt med ditt UF företag genom Enterprise without Borders - EwB. Där lär du dig om internationell handel, hur man importerar en vara och du får möjlighet att sälja er produkt till ett annat UF-företag någonstans i världen. Det ger dig ovärderliga internationella kontakter och kunskaper.

Ladda ner dokument
EK-programstruktur
Senast uppdaterad: 2020-06-29