Elever som står på scenen och sjunger. Grafik med Björknäsgymnasiets logotyp.

Estetiska programmet - Musik

Är du studiemotiverad och älskar musik? Vill du förena nytta med nöje? Då är estetiska programmet rätt val för dig. Hos oss kan du utvecklas musikaliskt efter dina egna förutsättningar, samtidigt som du får en bred högskoleförberedande examen. Efter tre år hos oss står många studievägar öppna.

På Björknäsgymnasiet finns estetiska programmets musikinriktning, eller Musikgymnasiet som vi kallas i folkmun. Vi har lång erfarenhet, välutbildade och engagerade lärare, fina lokaler och fantastiska elever. 

En stor fördel med estetiska programmet är den valfrihet utbildningen erbjuder. Kursupplägget på programmet gör att du enkelt kan se till att få det som kallas särskild behörighet till högskolestudier, det vill säga samma behörighet som  samhällsvetenskapsprogrammet ger. Samtidigt får du en god musikalisk grund att stå på.

Du hittar mer information om programmet på Mer om Musikgymnasiet. Vanliga frågor får du svar på under FAQ. Läs elevernas egna berättelser om programmet under Elever berättar.

Sociala medier

Föjl gärna oss och det som händer här på Estetiska programmet genom att gilla vår Facebooksida Musikgymnasiet i Boden och följa Musikgymnasiet i Boden på Instagram.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att höra av dig för att få svar på frågor eller komma på studiebesök och se verksamheten på plats under någon dag. Hör av dig till din studievägledare eller direkt till oss. Kontaktuppgifter hittar du här nedan. Självklart är även föräldrar välkomna. 

Läs mer om hur du ansöker

 

Ladda ner dokument
Estetiska programmet programst...
Senast uppdaterad: 2024-01-22