Förskola
För vårdnadshavare
Här hittar du som vårdnadshavare mer information om vad som gäller i våra kommunala förskolor. Du kan bland annat läsa våra riktlinjer, hitta information om avgifter och utvecklingsdagar.
Förskolans uppgift är att i nära samarbete med hemmet främja en allsidig, social, fysisk och språklig utveckling hos varje barn. Arbetet sker i enlighet med 2018 års reviderade läroplan för förskolan. Leken, grunden för utveckling och lärande, är ett dominerande inslag i verksamheten. Vår personal i förskolan arbetar under tystnadsplikt enligt Sekretesslagen. Vid misstanke om att barn far illa har vår personal anmälningsskyldighet enligt Socialtjänstlagen.
Det här kan du förvänta dig av vår verksamhet
Arbete mot kränkande behandling
- Inga barn ska utsättas för kränkande behandling eller utanförskap. Alla vuxna agerar tydligt för att visa att detta inte tolereras samt följer gällande plan mot kränkande behandling och diskriminering. På Bodens förskolor är det nolltolerans.
Inflytande och delaktighet
- Dialog och delaktighet för barn/ungdomar, pedagoger och vårdnadshavare är en självklarhet för den kommunala verksamheten. Hos oss erbjuds vårdnadshavare en variation av möjligheter till delaktighet t.ex. dagliga samtal med förskolans personal, utvecklingssamtal/inskolningssamtal/språksamtal, "Öppet hus", olika möten efter behov och via förskolornas bloggar.
- Vårdnadshavare till barn i förskolan upplever att de har inflytande över verksamheten.
- Vi erbjuder dig som vårdnadshavare minst ett utvecklingssamtal per år.
Livslångt lärande
- Förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande som är lustfyllt, tryggt och lärorikt. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet med en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet.
Säker miljö
- Barn i våra förskolor har en säker inomhus- och utomhusmiljö.
Hjälp oss att bli bättre genom att lämna dina synpunkter!
Om du anser att vi inte kunnat hålla vad vi lovat, ber vi dig att kontakta din rektor eller Arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen. Du kan även lämna synpunkt och/eller klagomål via våra e-tjänster. Läs mer under Klagomålsrutiner.