Röd byggnad och lekplats inhängnad av trästaket.

Mumindalens förskola

Mumindalens förskola i Unbyn ligger vackert beläget på södra sidan om Luleälven, mitt emellan Boden och Luleå. Det är ca 15 km till Boden och ca 25 km till Luleå. Förskolan består av två portaler, Lilla My för de yngsta barnen och Mumin för de äldre.

På varje portal arbetar tre pedagoger och avdelningarna har ett mycket nära samarbete. All mat på förskolan tillagas av vår egen kock och serveras dagligen strax före klockan 11.00. 

Förskolans läge med naturen som vår närmaste granne ger oss fantastiska förutsättningar. Vår närmiljö erbjuder oss spännande utflykter i skog och mark, med många möjligheter till lärorika uterum.

På förskolan lär vi oss bland annat att arbeta tillsammans och ta hänsyn till varandra, Vi vill också utmana barnen i sitt lärande och hela tiden arbeta med att de utvecklas på alla fronter. Hos oss är mångfald viktigt och att alla ska få vara sig själva är en självklarhet för oss.

Skapande, språk, rörelse, matematik, natur och teknik är några områden som det alltid arbetas med i olika uttrycksformer.

 

Senast uppdaterad: 2021-09-14