GameDevprogrammets logotyp

GameDev-programmet – Nationell spelutbildning

Är du intresserad av spelindustrin och vill samtidigt läsa ett högskoleförberedande program? Då är GameDev-programmet det rätta gymnasieprogrammet för dig.

Den digitala spelindustrin är en global näring i stark tillväxt. Det är en industri som omsätter miljarder. Boden har på kort tid byggt upp en uppmärksammad eftergymnasial utbildningsmiljö med sin satsning på Boden Game Camp ute på Boden Business Park. Därför kan Björknäsgymnasiet erbjuda dig en särskild variant av ett estetiskt program med inriktning mot spelutveckling - Game Development. Utbildningen sker i nära samarbete med Boden Game Camp och den har ett nationellt intag.

GameDev-programmet är en särskild variant av estetiskt program med inriktning mot spelutveckling.  Eleverna kommer bland annat att lära sig att utveckla dataspel, skriva interaktiva berättelser och skapa underhållande spelmoment.  Det första året kommer alla att läsa samma kurser för att sedan välja fördjupningsområden. 

Ambitionen med utbildningen är att skapa en attraktiv och relevant utbildning som attraherar alla. Förutom att att du ges möjlighet till fortsatta studier ges du även möjlighet till kontakter med näringslivet samt förståelse för det. Du kommer att få prova på olika roller inom spelutveckling och under din gymnasietid kommer du att kunna specialisera dig inom ditt intresseområde. Vilka val som erbjuds kan du läsa om i vårat kursutbud.

Utbildning sker i nära samarbete med Boden Game Camp (som tillhandahåller eftergymnasiala spelutbildningar). Det har nationellt intag. 

Frågor

Har du funderingar? Kolla in vår FAQ-sida

Senast uppdaterad: 2024-01-24