Vy över Harads skolas lekplats och matsal

Harads skola

Harads skola är en trivsam F-6 skola som ligger vackert belägen vid Lule älv, ca 5 mil nordväst om Boden. 

Välkommen till den lilla byaskolan med de stora möjligheterna!

Harads skola har ca 70 elever och ligger vackert beläget mitt i byn med en storslagen utsikt över Lule älv. Skolan har ett nära samarbete med bygdens olika aktörer. Vi har goda utflykts- och lektionsmöjligheter i skolans närområde, exempelvis elljusspåret med omkringliggande skog samt närheten till Ramdal där vi både har nära till älven och vår alldeles egna "Skolskog" med grillplats och vindskydd.

På skolan arbetar vi med elever från förskoleklass till och med årskurs 6 och här inryms också en fritidsavdelning. Undervisningens innehåll, såväl inom- som utomhus, följer Lgr22 och utifrån årskurs/ämne/intresse/årstid varierar vi våra arbetssätt.

Skolan består av tre byggnader. I den stora huvudbyggnaden hittar du rektor, fritidshem, förskoleklass, klasserna 1-2, 2-3, 4-5 och 5-6 samt hemkunskap, träslöjd, textilslöjd, musiksal, bildsal, NO-sal och Harads bibliotek. Skollunchen lagas och serveras i vår skolrestaurang som ligger i en fristående byggnad.  Även vår idrottshall, badhus och styrkehall finner du i en fristående byggnad. Allt är dock samlat på samma område vilket innebär att vi verkligen har nära till allt! 

Att lära av varandra i ett mångkulturellt sammanhang ser vi som en stor tillgång på vår skola. Hos oss möts olika erfarenheter, kunskaper och kulturer och tillsammans främjar vi en inkluderande miljö där alla ska känna sig välkomna! Våra vägledande begrepp mångfald, variation och gemenskap ska ge varje elev möjlighet att utvecklas till sitt bästa jag!

 

 

Ladda ner dokument
Presentation Harads Förskoleklass
Ladda ner dokument
Likabehandlingsplan Harads sko...
Senast uppdaterad: 2023-06-22