Mer om skolan

Älvskolan är en kommunal byskola i Gunnarsbyn i Bodens kommun. Här går elever från förskoleklass till och med år 6. Skolan är liten och familjär - alla känner alla - här finns trygghet, gemenskap och delaktighet.

Älvskolan ligger i vacker natur invid Råneälven, och så ofta vi kan letar vi oss ut och tar del av den rika naturen. Älvskolan erbjuder en lugn och lärorik skolmiljö med hemlagad skollunch. Vårt fokus är att skapa en trygg plats för våra elever där de får skapa minnen för livet och få med sig goda kunskaper.

Vi på skolan är måna om vår miljö, både den inre och den yttre. I miljöarbetet ingår delaktighet i bygdens miljöråd. Vi sorterar använda förpackningar i avsedda kärl och går, klassvis enligt ett rullande schema, och lämnar dessa till återvinningen i byn en gång per månad. Vi städar runt skolans område och deltar på våren i Håll Sverige rent.

Vi har goda samarbeten och utbyten med närliggande föreningar och företag samt föräldrar. Bygden värnar om skolan och barnen som går här och skolan värnar om bygden. Vi ställer upp för varandra. Här i byn hjälps man åt. Det är det vi kallar närhetsliv.

Vi hoppas att ni blivit nyfikna på vår skola. Välkomna att besöka oss!

Senast uppdaterad: 2023-11-02