Kollage med tre bilder ur olika vinklar på en röd träbyggnad.

Torpgärdsskolan

Torpgärdsskolan är en F-6 skola belägen i bostadsområdet Torpgärdan, ca 5 km utanför centrala Boden. Skolan har en profil med inriktning på hälsa och livsstil.

Vår verksamhet

Skolans huvudsakliga upptagningsområde är Bodsvedjan, Norrbyarna, Norra Svartbyn, Södra Svartbyn och Torpgärdan. På skolan finns idag ungefär 310 elever från förskoleklass tom årskurs 6. Vi är en två parallellig skola och har tre fritidsavdelningar - Galaxen, Kometen och Stjärnans fritidshem. Torpgärdsskolan har en stor skolgård med både skog och gräsområden som ger barnen yta att leka på. Närheten till skog och natur bidrar till skolans goda möjligheter för friluftsverksamhet, skidåkning och skridskoåkning.

Skolans profil

Skolans profil är Hälsa och Livsstil och på skolan finns projektet Torpis i rörelse som uppmuntrar till rörelse och en hälsosam livsstil. Projektet uppmuntrar till brainbreaks och rörelseutmaningar under skoldagen för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att ta till sig ny kunskap och en god social kompetens. På Torpgärdsskolan tycker vi att kunskap är coolt och vill att eleverna ska ha tilltro till sin egen förmåga att lära och lyckas. Vi arbetar med kollegialt lärande på skolan för att hela tiden utveckla vår verksamhet och utgår från aktuell forskning och utveckling i det arbetet.

Följ oss gärna på Instagram: torpgardsskolan_boden 

 

International School of Boden

We offer Primary Years Program (PYP). This international curriculum is designed for students aged 6-12 years old and will be held in our primary school Torpgärdsskolan. 

Contact us: isb@boden.se

Read more: International School of Boden

Ladda ner dokument
En presentation av förskolekla...
Senast uppdaterad: 2023-10-17