Sex glada ungdomar tittar in i kameran och ler.

Sommarjobb

Du som är född 2007-2008 kan söka sommarjobb hos Bodens kommun. Ansökan är öppen 11 mars till 14 april.

Bodens kommun erbjuder dig som gått ut grundskolan eller årskurs ett på gymnasiet möjlighet att arbeta under sommaren. Det ger dig chansen att tjäna egna pengar, samtidigt som du skaffar dig värdefull erfarenhet inför framtiden.

Förutsättningar för att få sommarjobb är att man ansökt i tid, är folkbokförd i kommunen samt inte har annat sommarjobb.

Perioder för sommarjobb

Period 1 - 17 juni till 7 juli

Period 2 - 8 juli till 28 juli

Period 3 - 29 juli till 18 augusti

Arbetstid

Du arbetar 6-8 timmar per dag och har rätt till minst 30 minuters obetald lunch. Du får maximalt arbeta 120 timmar. Ungdomar får inte arbeta mellan klockan 23.00 och 06.00.

Arbetar du åt en förening kan arbetsdagen vara 6 eller 8 timmar/dag beroende på hur mycket arbetsuppgifter föreningen har att erbjuda. Du kan själv höra med föreningen hur många timmar/dag de erbjuder.

På din arbetsplats har du en handledare som ska finnas tillhands som stöd i ditt arbete under hela arbetsdagen och hela perioden. Handledaren ska också se till att du får information om arbetet och arbetsplatsen så att du på bästa vis kan utföra ditt arbete. 

Du kan läsa mer på om sommarjobb på Jobbcenters hemsida

shutterstock_1087232834

Lön

Ungdomar som under 2024 fyller 16 år: 61,36 kr/tim. Ungdomar som under 2024 fyller 17 år och uppåt: 74,99 kr/tim. I beloppet ingår semesterersättning. Bodens kommun har Nordea som bank. För att få din lön utbetalt på ditt konto så måste du anmäla ditt kontonummer till Nordea.

Du kan läsa mer på om lön för sommarjobb på Jobbcenters hemsida

Anmäl ditt konto till Nordea

För att ungdomarna som kommer att jobba inom kommunala verksamheter ska kunna få sin lön utbetalt på sitt konto och undvika att få lönen på en utbetalningsavi så behöver de registrera sitt konto på Nordea. För dem som inte har ett bank-ID så behöver de registrera kontot via denna blankett (se bifogad länk). 

Kryssa i "Jag kan inte ha BankID eller använder löntagarnummer".
Arbetsgivarens namn: Bodens kommun.
Arbetsgivarnummer: 200048.
Fyll i "Nyanställd".

Ungdomens personuppgifter kontouppgifter samt bank. Skriv ut blanketten och skicka till den angivna adressen.

https://salaryservice.nordea.se/kvw/static/welcome

Senast uppdaterad: 2024-05-23