Två tjejer som går restaurang och livsprogrammet som står och skrattar i kockkläder i köket.

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Om- och nyvalsperioden

På www.fyrkantensgymnasier.se kan du se om något program inte startar i vårt område.
Nu kan du logga in på https://fyrkanten.dexter-ist.com och se ditt preliminära antagningsbesked. Om- och nyvalsperioden inleds 6 april. Studie- och yrkesvägledaren låser upp din ansökan om du vill göra en ändring.
Tänk på att en del kommuner utanför Fyrkantens gymnasiesamverkan inte tillåter om- och nyval. Kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på din skola.

27 April är sista dagen för om- och nyval. Efter 27 april kan man inte ändra ansökan längre.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Björknäsgymnasiet riktar sig till alla elever som är intresserade av att lära sig grundläggande kunskaper i matlagning och servering för att sedan ta en yrkesexamen. Denna examen leder till arbete i restaurangbranschen direkt efter gymnasiet. På programmet läser du teori varvat med de praktiska ämnena. Under de tre år du studerar hos oss har du också möjlighet att läsa in de ämnen du behöver för att söka vidare till universitet och högskola.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Boden har lång erfarenhet av praktik lokalt, regionalt eller utomlands. Vi har under åren haft elever som gjort sin praktik i New York, Frankrike, England och på Åland för att ge några exempel. Vi har lång erfarenhet, välutbildade och engagerade lärare, fina lokaler och fantastiska elever.

Restaurang Viljan är vår elevrestaurang där vi serverar luncher och middagar i en fin miljö. Allt detta kan du läsa mer om under flikarna i vänstermenyn.

 

Senast uppdaterad: 2020-03-31