Våra lärare

Här får du en möjlighet att stifta bekantskap med oss lärare. Läs om vilka vi är och vilka utbildningar vi har.

Kristina Bergdahl

Kristina Bergdahl

Förstelärare.

Svenska, Engelska, Estetisk kommunikation.

Utbildad vid Umeå Universitet samt Luleå Tekniska Universitet. Har efter examen vidareutbildat sig i kommunikation, informationsteori, filmvetenskap och ungdomskultur/ populärkultur. Kulturengagemanget är stort och förutom litteratur och film är teater ett stort intresse och Kristina ser till att ta med sig eleverna på teater så ofta som möjligt, både i Boden och Luleå. 

Hon har också ett stort intresse för jämställdhetsfrågor och vann tillsammans med en klass Norrbottens jämställdhetsstipendium 2014 för projektet Gen(i)us. Se film om projektet här!

Kristina har rest jorden runt och besökt ett 30-tal av världens länder och jobbar med internationalisering för att vidga världen för eleverna med hjälp av internationella kontakter.

kristina.bergdahl@boden.se

Bloggar på: svengblog.wordpress.com

 
Kurt Friman

Kurt Friman

Idrott och hälsa

Utbildad vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.

Kurt brinner för hälsofrågor och är grundare och projektledare för HEL på Björknäsgymnasiet. HEL-projektet sätter elevens hälsa i centrum och fokuserar på individens förutsättningar framför traditionella idrottsaktiviteter. Estetiska programmets elever deltar i HEL-projektet och har därför dubbelt så mycket idrott och hälsa som övriga elever.

Kurt har varit aktiv inom många olika idrotter såsom brottning, bordtennis, handboll, fotboll och friidrott. Han är även en entusiastisk löpare som har sprungit Stockholm maraton och drömmer om att springa klassiska maratonlopp i Berlin, Boston och New York.

För tillfället är det dock golf som gäller, i alla fall när det är säsong för denna ädla sport.

kurt.friman@boden.se

 
Janne Lindberg

Jan Lindberg

Förstelärare.

Samhällskunskap, Historia, Religion, Kulturhistoria.

Utbildad vid Uppsala och Umeå Universitet. Janne har på fritiden ett stort idrottsengagemang som fotbollstränare, golfspelare, travdomare med mera.

På grund av sitt stora intresse för historia och historiska resmål går han bland eleverna under benämningen ”Indiana Jones”. Janne jobbar mycket med internationalisering och har alltid något EU-projekt igång, med målet att få ut eleverna i Europa.

jan.lindberg@boden.se

 
Anna Morin

Anna Morin

Sång, kör, gehörs- och musiklära.

Sång- och körlärare med inriktning Afroamerikansk musik; Utbildad vid Musikhögskolan i Piteå.

Har studerat för många olika jazzmusiker såsom Kurt Elling, Mike Cambell, Roy Okutani, Jeanette Lindström med flera. I Norrbotten är Anna en väletablerad jazzsångerska som figurerat i många sammanhang, till exempel Swedish Jazz Celebration och den internationella jazzfestivalen Music on Top. Anna har specialiserat sig på ”The American Songbook” och bland förebilderna finns sångerskor som Carmen McRae, Ella Fitzgerald och Dee Dee Bridgewater. Hon jobbar för att eleverna ska få möta olika professionella musiker och musikpedagoger även utanför skolans värld och brukar se till att ordna master classes på Musikgymnasiet så fort möjlighet finns.

Förutom musiken gillar Anna att resa samt inredning – vintage ska det vara! Och hon kan growla ;). 

anna.morin@boden.se

 
Tobias Pellikkä

Tobias Pellikkä

Matematik och idrott och hälsa
 

Utbildad vid Luleå tekniska universitet. Tobias trivs ypperligt med att räkna algebra, ta fram lösningsförslag och finnas till hands och ge vägledning inom matematikens alla områden. ”En matematikers försvarstal” är en essä av Godfrey Harold Hardy, som alla bör ha läst liksom ”Mobbad? Det har vi inte märkt!” av Eva Larsson. Den ena ger en passionerad bild av vikten av ett intresse, kreativitet och lusten till lärande medan den andra ger en röst till alla i vår omvärld att värna om rätten till omtanke, trivsel och välmående.

 
Tobias är en inbiten filmfantast och har också läst programmet för filmproduktion vid Högskolan Väst i Trollhättan samt filmvetenskap vid Högskolan i Gävle. Fritiden vigs också till ett aktivt leverne där Tobias gärna klättrar och vandrar i vår fjällvärld.
 
tobias.pellikka@boden.se
 
Tommy Skotte

Tommy Skotte

Elbas, kontrabas, ensemble, gehörs- och musiklära, arrangering och komposition.

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikerutbildningen samt musikpedagogisk utbildning.

Tommy har under större delen av sitt yrkesverksamma liv varit verksam som professionell musiker, mestadels inom genrerna jazz och symfonisk musik. Tommy, som ursprungligen kommer från Malmberget, har ett stort kontaktnät och känner och har spelat med ”alla” inom Norrbottens musikliv. Han är idag en av Norrbottens mest erfarna och mest anlitade basister.

tommy.skotte@boden.se

 
Sabine Skåreby

Sabine Skåreby

Piano, ensemble, gehörs- och musiklära

Utbildad vid Musikhögskolan i Piteå; Musiklärarlinjen med inriktning piano och ensemble.

Sabine har utöver sin musikpedagogexamen gått flertalet ackompanjemangskurser. Hon är i grunden klassisk pianist och har utöver detta vidareutbildat sig i brukspiano. 

När hon inte spelar piano är Sabine instruktör i ashtanga yoga och ingår i HEL-projektet där hon har yogaklasser med eleverna. Hon tränar dessutom karate och har bland annat varit i Japan på träningsläger.

På fritiden ägnar sig Sabine åt en riktig bi-syssla; hon är nämligen biodlare ;).

sabine.skareby@boden.se

 
Carina Stenberg

Carina Stenberg

Sång, kör, estetisk kommunikation

Sång- och körlärare med inriktning klassisk musik.


Carina har jobbat i många år som sångpedagog på teaterhögskolan i Luleå och har ett stort kultur- och teaterintresse. Hon brinner för att få eleverna att våga sjunga och att "hitta sin röst". Carina är en flitigt anlitad sångerska i Norrbotten och har deltagit i otaliga produktioner som sångerska men även som skådespelerska.

carina.stenberg@boden.se

 
Kjell Vesterberg

Kjell Vesterberg

Slagverk, ensemble

Utbildad på Framnäs och har arbetat som professionell slagverkare i Länsmusiken i 25 år.

Idag är han slagverkslärare och delar sin tid mellan Kulturskolan och Musikgymnasiet. Kjell undervisar i allt slagverk och förfogar över ett stort batteri av bra instrument på Musikgymnasiet. Han spelar pukor i både Bodens och Luleå orkesterförening, trummor i pop/rockgruppen Recycle samt jazz i Bodens storband och HLB Quartett. Dessutom är Kjell stämledare i Norrbottens Ungdomssymfoniker; NUS.

Här en länk till vår Facebooksida där ni kan se en inspelning från årets välkomstkonsert Upptakten, där Kjell ledde en stor slagverksensemble med alla våra elever på programmet, med detta svängiga resultat :).

kjell.vesterberg@boden.se

 
Håkan Wyöni

Håkan Wyöni

Elgitarr, ensemble, musikproduktion.

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, musikerutbildningen samt musikpedagogisk utbildning vid musikhögskolan i Malmö.

Håkan är verksam som professionell musiker i många olika sammanhang och många olika genrer.  Han har bland annat spelat med Rekyl, turnerat runt om i Europa med Jonas Knutsson Band och spelat med världsmusikgruppen Jord. Han är gitarrist i Luleåbandet Kapten Nemo samt flitigt anlitad frilansmusiker till många andra projekt. Förutom att han är en grym gitarrist är han också kunnig lärare inom ljudteknik och musikproduktion.

Representerar länet här på Musikgymnasiet i och med att han håller på Luleå Hockey.

 hakan.wyoni@boden.se

 
Hasse Östlund

Hasse Östlund

Förstelärare.

Klassisk gitarr, gehörs- och musiklära, ensemble, kör.

Utbildad i klassisk gitarr vid Conservatorium van Amsterdam, i Holland samt Ingesunds musikhögskola.

Förutom att han är klassisk gitarrist har Hasse under de senaste åren blivit alltmer drivande i vår körverksamhet och har vidareutbildat sig i kördirigering vid Uppsala Universitet.

På fritiden spelar Hasse i flera olika konstellationer och har ägnat sig åt många olika musikgenrer, även om det är klassisk musik han främst brinner för. Han ser också till att ta med sig eleverna på konsert så ofta det är möjligt.

Hasse är utvandrad hälsing och hejar därför naturligtvis på mästarlaget(!) Brynäs.

hans.ostlund@boden.se

 

 

Senast uppdaterad: 2020-04-02